oktober 28

Miami Heat mot Washington Wizards

Tjena. Emil här. Eftersom att jag både gillar att skriva och att spela så tänkte jag att en blogg där jag skriver om mina spel var en utmärkt idé. Jag valde att sätta igång idag eftersom att det är dags för en ny säsong av världens bästa basketliga. Frågorna inför säsongen är naturligtvis många och jag tänkte att jag skulle försöka svara på några av dem här i mitt första inlägg. Det avslutas även med ett speltips inför en av nattens matcher.

Kan San Antonio Spurs försvara sin titel?
– Ja.

Kommer San Antonio Spurs att försvara sin titel?
– Det här är en mycket mer intressant fråga än den första. Spurs gjorde en fullständigt enastående säsong förra året. Allt klaffade för dem och deras utskåpning av Miami Heat i finalen var något utöver det vanliga. De gjorde allt rätt hela säsongen och satte sig själva i en utmärkt situation. Men samtidigt får vi inte glömma att allt klaffade för Spurs. De var praktiskt taget skadefria, Kawhi Leonard tog alla de steg som förväntades av honom och Tony Parker gängade inte någon annans fru under hela säsongen. Det finns inget tvivel om att Spurs är det bästa laget sedan Kobe och Shaq hade lekstuga i slutet av 90-talet men att allt ska klaffa på samma sätt under ytterligare än säsong krävs det väldigt mycket. Konkurrensen i väst är dessutom bisarr och jag tror det blir svårt att försvara titeln. Så om ni vill spela på att Spurs tar titeln får ni ungefär fem gånger insatsen.
tonyparker

Så vem vinner titeln?
– Den senaste tiden har det snackats en hel del om L.A Clippers och det är klart att de har en bra chans. Jag har dock väldigt svårt för Clippers sedan Steve Ballmer höll sitt förbannade väckelsemöte efter att han tagit över laget. Jag lägger mina kulor på Chicago Bulls. Bulls ser vansinnigt starka ut och om de får en hel säsong av Derrick Rose så kommer de att vara väldigt svårslagna. Jag gillar verkligen lagbygget i Chicago. Som alla vet så vinner försvarspel mästerskapen. Och inte ens  Lebron, Love och Irving kommer att kunna ösa in poäng mot ett lag med Jimmy Butler och Joakim Noah som coachas av Tom Thibodeau.

Men hur går det för Cleveland om Bulls vinner titeln?
– Det är inget snack om att Cleveland har något speciellt på gång. Lebron James, Kevin Love och Kyrie Irving är en bisarr trio och de kommer att vara med och slåss i toppen av öst. Jag tror dock att det kan behövas en säsong innan allt klaffar. De flesta snackar om vilken bra kemi som kommer att finnas mellan Lebron James och Kevin Love. Jag är dock inte helt övertygad. Lebron James är en av de mest osjälviska spelarna i ligan och nu ska han spela med den mest själviska av dem alla? Kevin Love är en vansinnigt bra basketspelare, men han är också besatt av statistik. Hur länge kan han skita i att störa skott bara för att få ett bättre läge på en eventuell retur när Lebron är kapten? Det kan också vara så att han hade den inställningen i Minnesota för att alla andra var jättedåliga.

Vilka är sämst?
– Philadelphia kommer att vara jättesist efter 82 omgångar. VI får nöja oss med Joel Embiids twitterkonto.

Det var mycket snack om årets draft. Vem blir årets rookie?
– Jabari Parker är naturligtvis det naturliga valet här. Han kommer få mycket ansvar och verkar redo för den stora scenen. Men det är alldeles för tråkigt. Jag säger istället Nerlens Noel i Philadelphia (Jag tror han räknas som rookie). Noel kommer att ha mest returer och blocks av alla rookies och i ett väldigt dåligt Philadelphia kan han dessutom sno åt sig en hel del poäng. Han har dessutom en sjukt cool frisyr.
nerlens

Första speltipset
Ja, just det. Jag lovade ett speltips. Ett sargat Miami Heat tar sig an Washington Wizards på hemmaplan i natt. Jag tror att Wizards har något ganska bra på gång. Paul pierce blir en viktig pusselbit. John Wall är galet bra och Bradley Beal kan bli en klasspelare. Jag tror att de är bättre än vad Miami Heat är i år. Vi får 2.50 på Wizards hos Betsafe och det är klart spelvärt i mina ögon. Ska vi säga 99 – 103?Copyright © 2014. All rights reserved.

Posted oktober 28, 2014 by Emil in category "NBA